΄΄Τείχη του χιονιού΄΄ (Ιαπωνία): Το στενό πέρασμα που θα σου κόψει την ανάσα! (Εντυπωσιακές φωτογραφίες)

΄΄Τείχη του χιονιού΄΄ (Ιαπωνία): Το στενό πέρασμα που θα σου κόψει την ανάσα! (Εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Hellas-today.gr

Ο δρόμος Tateyama Kurobe Alpine Route είναι μια καταπληκτική διαδρομή μήκους 90 περίπου χιλιομέτρων.

Διασχίζει τις βόρειες ιαπωνικές Άλπεις και οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν μέσα από τα λεγόμενα ΄΄τείχη του χιονιού΄΄…

Τα ΄΄τείχη του χιονιού΄΄ είναι ένα στενό πέρασμα μήκους 500 μέτρων. Αυτό… δημιουργείται όταν ο δρόμος καθαριστεί από τις Αρχές.

Η χιονόπτωση στην περιοχή είναι πάρα πολύ έντονη και φτάνει ακόμα και τα επτά μέτρα ύψος. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις… ξεπερνά τα 20 μέτρα!

Ο δρόμος αυτός, τα ΄΄τείχη του χιονιού΄΄, ολοκληρώθηκε το 1971. Έτσι, η μετετράπη περιοχή από ένα δύσβατο μέρος… σε ένα από τα πιο ωραία χειμερινά θέρετρα της βόρειας Ιαπωνίας.

Το θέρετρο αυτό συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών, κυρίως την εποχή της άνοιξης. Ξενοδοχεία, καταστήματα αλλά και εστιατόρια διευκολύνουν τη διαμονή.

Τέλος, ένα τελεφερίκ δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μπορέσει να φτάσει σε ψηλότερα σημεία. Η περιοχή χρησιμοποιείται προσεγγίζεται από πεζοπόρους και λάτρεις της ορειβασίας.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.

Π